“Ipakchilik va tutchilik” fanini 5111000 - Kasb ta’limi (Agronomiya); 5410200 – Agronomiya (dehqonchilik mahsulotlari bo’yicha), 5410100 – Agrokimyo va agrotuproqshunoslik, 5410400 – Qishloq xo’jaligi ekinlari seleksiyasi va urug’chiligi, 5410300 – O’simliklar ximoyasi va karantini, 5420100 – Қишлоқ хўжалик менежменти yo’nalishlari bo’yicha bakalavr tayyorlashdagi o’rni va ahamiyati shundan iboratki, talabalarga tut daraxti bargini oziqa sifatida pillachilikdagi ahamiyati, tut urug’ini ekish, ko’chat yetishtirish, tut daraxtiga tashqi muhit omillarining ta’siri, tutni ko’paytirish usullari hamda tutzorlar tashkil qilish, tut bargidan foydalanish, tut ipak qurtining rivojlanish davrlari, morfologiyasi, anatomiyasi, fiziologiyasi, urug’larni jonlantirish va qurt boqish agrotexnikasi, ipak qurti seleksiyasi hamda xom pilla tayyorlash va dastlabki ishlov berish to’g’risidagi bilimlarni o’rgatishdan iborat.