Ushbu darslik kasb ta’limi servisni pazandachilik asosalari bo`yicha oziq ovqat sanoati kasb-hunar kollejlariga mo`ljallangandir. Pazandachilikda taom tayyorlash texnologiyalarini o`rgatishga mo`ljallagan mavzularga tegishli dars materiallarini milliylik asosida mavjud darsliklardan, ensiklopediyalardan tarixiy va zamonaviy, ilmiy va uslubiy manbalardan foydalanib keltirishga harakat qilingan.
Ushbu darslik Jizzax viloyati pedagogik kadrlarni qayta tayyorlash va malakasini oshirish instituti, Paxtakor tumani qishloq xo`jalik kasb-hunar kolleji, Jizzax tumani oziq-ovqat sanoati kasb-hunar kollejlari o`qituvchilari tomonidan ko`rib chiqilgan va bevosita kasb ta’limi o`qituvchilari va o`quvchilariga tavsiya qilinadi.