Соя Ўзбекистонда нисбатан ёш ўсимлик хисобланади. Унинг донидан қандли диабет касалликлари учун пархез таомлар тайёрланади. Донидан сут, қатиқ, творог, колбоса махсулотлари, иаргарин, ун, кандитер махсулотлари, ёғ, консервалар тайёрлашда фойдаланилади. Соянинг асосий оқсили – глицинин яхши хазм бўлади, сувда яхши эрийди, ачиб қатиққа айланади, унинг оқсили алмаштирилмайдиган аминокислоталарга бой. Ж.Турсунов томонидан ёзилган курс ишида сояининг халқ хўжалигидаги ахамияти ва тузилиши, соянинг биологик хусусиятлари. фермер хўжалигида соя етиштириш технологияси. фермер хўжалигида соя етиштириш технологияси каби масалалар ёритилган