Makkajo’xori eng qimmatli va serhosil ekinlardan hisoblanadi. U turli maqsadlarda ishlatiladi. Chunonchi, insonlar oziq-ovqat sifatida ishlatadi, makkajo’xori chorva mollariga oziqa sifatida beriladi va texnik maqsadlar uchun qayta ishlanadi. O’zbekistonda asosan ko’k massa va don uchun ekiladi.
Makkajo’xori doni barcha turdagi hayvonlar va parrandalar uchun juda to’yimli oziqa hisoblanadi. Uning tarkibida o’rtacha 10,6 % oqsil, 69,2 % azotsiz ekstraktiv moddalar (kraxmal), 4,3 % moy, 2 % kletchatka, 1,4 % kul elementlar bo’ladi. To’yimliligi jihatdan makkajo’xori doni boshqa barcha g’alla ekinlari donidan ustun turadi. Makkajo’xorining 1 kg quruq donida o’rtacha 78 g hazm bo’ladigan protein tashkil etib, 13,4 oziqa birligiga teng keladi. Makkajo’xori doni konsentrat yemlar (kombikorm) tayyorlashda juda ko’p ishlatiladi.