Шамчаларни тайёрлашда назарий билимларни
такомиллаштириш,амалий махоратни ошириш ва замонавий
асосларни шамчалар технологиясида кенг ишлатилиш.
Мавзунинг ахамияти:Шамчалар тайёрлашда қуйиш усулининг
қулайлиги, бир хил шаклдаги ва гигиена талабига жавоб берадиган
дори шакли тайёрланишидир.
Вазиятли масалалар
1.Олинг:Дерматол 0,2 ( Ежқ2,60 )
Ихтиол 0,15 (Ежқ1,1 )
Какао мойи керакли миқдорда
Аралаштиринг,шамча хосил бўлсин
Шундай миқдорда 20 дона
Белгиланг.1 дона шамча тўғри ичакка қўйиш учун
Талаба хавончада 4,0г. стрептоцидни майдалаб,оз-оздан 30,0гр. какао мойидан солиб 3,0 гр.ихтиол ва асос билан билан аралаштирди ва асос билан эзғилади.