Yangi pishirilgan halim asablarga kuch beradi, erlik urug‘ini ko‘paytiradi va jinsiy quvvatni oshiradi.Yangi sog‘ilgan sigir sutini ichish yoki sutni yong‘oq mag‘zi yoki xurmo bilan iste’mol qilish maniy (erlik urug‘i) paydo qiladi, shahvat quvvatini oshiradi. Yangi sog‘ilgan sutga arablarda o‘sadigan xurmo (finik) mevasidan va dolchindan bir kecha-kunduz ivitib qo‘yib, keyin eyilsa va ustidan yangi sut ichilsa, jinsiy a’zoni baquvvat qilib, shahvatni kuchaytiradi. Ammo bu tadbir issiq o‘lkalarda va issiq mijozli kishilarga to‘g‘ri kelmaydi.Olma gulining murabbosi, ya’ni gulqandi jinsiy a’zoni quvvatli qilib, harakatga keltiradi, yurakni baquvvat qiladi. Buning uchun olma gulini ikki baravar ko‘p qizil atirgul yaproqlari bilan aralashtirib, gulqand tayyorlanadi. Buni iste’mol qilishning bir kunlik miqdori 30 grammgacha.Eman (dub) daraxti mevasini xamir yo loy orasiga joylab olov qo‘rida pishirsangiz, buni sabzi murabbosi yoki boshqa quvvatbaxsh vositalar bilan iste’mol qilsangiz, badanga kuch bag‘ishlaydi, jinsiy quvvatni oshiradi, badandagi zararli xilt va zaharlarni haydab chiqaradi. Tudariy (tikanli daraxt turi) urug‘ini eyilsa, ishtahani ochadi, jinsiy quvvatni oshirib, erlik olatini harakatga keltiradi.Omila (Hindistonda o‘sadigan daraxt mevasi) asal va dolchinga ralashtirib iste’mol qilinsa, tanani bardam qilib, shahvat quvvatini oshiradi.Baliqning hamma turi shahvoniy quvvatni oshiradi, agar baliq piyoz bilan eyilsa, maniyni (erlik urug‘ini) ko‘paytiradi. Mayda baliq kabobini qurigan gazako‘t, sedana urug‘i, petrushka urug‘ini teng miqdorda olib kerakli miqdordagi zaytun yog‘i bilan nonxurush qilib eyilsa, erlik quvvatini oshiradi.Shahvatni jonlantirishda kiyik, o‘rdak, bedana, chumchuq, qo‘tos, arxar (tog‘ echkisi) go‘shtlarini iste’mol qilish yaxshi samara beradi.