Yurak xastaliklarini davolash
Yurak xastaliklarini davolash
Govchashm (sigirko’z) shirasi, govzabon shirasi, gulob yurakka quvvat bag’ishlaydi.
Ovqatlanishda kraxmal, sut mahsulotlari, qand-shakardan tiyilish ham bu kasallikda foyda beradi.
Anbar (kashalot balig’idan olinadigan xushbo’y modda) keksalarning yuragiga quvvat beradi.
Binafsha yog’i, shirin olma sharbati, shirin anor sharbati yurakni quvvatlantiradi.
Kapalakgulning gullaridan choy damlab ichish ham yurak xastaligiga davo.
Sakkiz gr. pillani suvda qaynatib oq qand bilan qiyomga keltirib yeyilsa, yurakni quvvatli qiladi.
Tol bargi va novdalarini yoyib, ustiga yotilsa, yurak haroratini daf qiladi.
Sariq choy (dalachoy) ning quruq o’tini suvda qaynatib tindirgach, bir osh qoshiqda kuniga 2-4 marta ovqatdan keyin ichish ham foyda beradi.
Quritilgan kashnich, behi iste’mol qilish, oq atirgul hidlash bilan yurakni quvvatlantirish mumkin.
Besh gr. kungaboqar ildizining suvini ichilsa, sovuqlikdan zaiflashgan yurakka shifodir.
Kuniga bir kosa yangi sog’ilgan sigir sutini issig’ida ichilsa, yurakka kuch bag’ishlaydi.
Nok, xondon pista, anjir yurak zaifligi va xastaliklarini davolashda yaxshi shifodir.
Tuxum sarig’ini chala pishirib, muntazam yeb yurilsa ham, yurakka kuch bag’ishlaydi.
Dasht yalpizi, suv yalpizini yanchib suv bilan yutilsa, yurakning behuzur bo’lishiga shifodir.
Har kuni 2 gr. qalampirmunchoqni yanchib suv bilan yutilsa, yurak behuzurligini daf qiladi.
Olvali va barcha turdagi behi yurak behuzurligini davolashda yaxshi vositalardir.
Limon shakarli choy bilan ichilsa, yurak behuzurligini ketkizadi.
Sovuq mizojli odamlar 8 gr. va issiq mizojli odamlar 2 gr. sedana yeb yurishsa, yurak behuzurligidan forig’ bo’lishadi.