Jigar xastaliklarini davolash
Jigar xastaliklarini davolash
Qizil bodrezak mevasining sharbatini asal bilan aralashtirib ichsangiz, jigar xastaligiga davo bo’ladi.
Issiqlikdan bo’lgan jigar xastaliklariga qoqigul, bog’ va cho’l saratqisi juda foydalidir.
Jigar kuchsizligini davolashda za’faron, anor doni va mayizni urug’i bilan chaynab yeyish qo’l keladi.
G’ozpanja o’tini suvda qaynatib, ovqatdan oldin kuniga 3-4 martadan ichsangiz, jigaringizga davo bo’ladi.
Har kuni 3,5 gr. zira iste’mol qilib yurilsa, jigarni mustahkamlaydi.
Jigarni tozalash uchun har kuni 5 grammdan kungaboqar ildizining suvidan ichib yurish kerak.
Tol bargi va novdalarini yoyib ustida yotilsa, jigar issig’ini daf qiladi.
Shirin anor suvi muntazam iste’mol qilib yurilsa, jigar tozalanadi va quvvati ortadi.
Muntazam shakar iste’mol qilish bilan jigarni kuchlantirish mumkin.
Qoncho’p o’tining gulini yoki ildizini suvda qaynatib ozginadan ichib yursangiz, jigaringiz musaffo bo’ladi.
Baliq olovda kabob qilib yeyilsa, zaiflashgan jigarga juda foydali.
Kuniga uch donadan achchiq bodom asalga qo’shib yeb yurilsa, jigar xastaliklariga davodir.
Har kuni 7 gr. dasht sabzisi giyohi quritib yanchilgach, choy va asalga aralashtirib ichilsa, sovuq jigarga issiqlik baxsh etadi.
O’n besh gramm qovun urug’i yanchib yeyilsa, jigardagi tiqinlarni ochadi.
Qurutni suvda ezib ichilsa (qurtob) jigar haroratini pasaytiradi.
Limon suvini shakarli choyga aralashtirib ichilsa, jigarga quvvat bag’ishlaydi.
Kuniga 80-100 gramm shavel yeb yurilsa, jigarni mustahkamlaydi.
Yigirma gramm semizo’t urug’ini yanchib elakdan o’tqazib, shakarli suv bilan ichilsa, jigar haroratini pasaytiradi.
Shirin olma sharbati va anjir jigarni quvvatli qiladi.
Xom xondon pista mag’zi jigar sovuqligiga davo.
Bodring va olvali jigar tiqinlarini ochadi.
Oshqovoq suvda qaynatib yeyilsa, jigar haroratini pasaytiradi.
1,5-2 gr. qalampirmunchoqni yanchib, yangi sog’ilgan sigir suti bilan nahorda ichilsa, jigarga quvvat beradi.