Kotletlar yaxshi qizarishi uchun
Kotletlar yaxshi qizarishi va mazali bo’lishi uchun qiymaga mayda to’g’ralgan, xom va salgina qovurilgan piyoz (teng miqdorda) hamda biroz xom kartoshka qo’shish kerak. Qolaversa, kotletni qovurishda avvaliga olov baland bo’lishi kerak. Bu kotletlar usti qizarib, po’stloq hosil qilishi va ichidagi shirasi oqib ketmasligini ta’minlaydi. Ikkala tomoni shu usulda qizartirib olingach, o’rtacha olovda pishirishni davom ettirish lozim.
Baliqni maromiga etkazib qovuramiz.
Uy bekalari ko’pincha baliqni qovurayotganda uning maydalanib ketishidan nolishadi. Baliq tilla rangga kirib mazali pishishi uchun qovurishdan 10-15 daqiqa oldin uni sochiq bilan artib, quritib, darhol tuzlab qo’yish kerak. Shuningdek baliq qovurayotganda hidi juda kuchli bo’lmasligi uchun o’simlik moyiga bitta xom kartoshka (tozalangani)ni bo’laklarga bo’lib solish kerak.