Bananli pirog

Kerakli mahsulotlar: 2 dona banan, 2 dona tuxum, 100 g shakar, 50 g margarin, 2 osh qoshiq qaymoq, 150-170 g oliy navli un, 1 paket yumshatgich (razri’xlitel’).

Tayyorlanishi:

  1. Idishga tuxum chaqiladi, shakar hamda qaymoq solinadi va ko‘pirtiriladi.
  2. Margarin eritib olingach, tuxumli aralashmaga qo‘shiladi.
  3. Banan sanchqi bilan ezib yumshatiladi va xamirga qo‘shib aralashtiriladi.
  4. Un va yumshatgichni qo‘shib, yaxshilab aralashtiriladi.
  5. Xamir qolipga quyiladi va 190 S° issiqlikda 45 daqiqa pishiriladi.

Ozodaxon Ahmadqulova tayyorladi.

soglom.uz/tavsiya/bananli-pirog/