Jo‘xorili blinchik
Zarur mahsulotlar: 1 stakan jo‘xori uni, 2 stakan bug‘doy uni, 2stakan sut, 4dona tuxum, 1 stakan qaymoq, 25 gr xamirturush,  ta’bga ko‘ra tuz,  ta’bga ko‘ra shakar.
Tayyorlanishi:
  1. Sutga xamirturushni solib, ko‘p bo‘lmagan miqdorda bug‘doy unidan qo‘shamiz. Chetga olib qo‘yamiz, ko‘pguncha qolgan masalliqlarni tayyorlaymiz.
  2. Tuxum sarig‘iga tuz va shakar qo‘shib ko‘pirtiramiz, so‘ng jo‘xori va bug‘doy unidan qo‘shamiz. Issiq joyga qo‘yamiz va ko‘pishini kutamiz.
  3. Qaymoq va tuxum oqini ko‘pirtiramiz, xamirlarga qo‘shib, qoramiz.
  4. 15 daqiqa turgandan so‘ng, odatdagiday pishirib olamiz.
Uy BEKASI

soglom.uz/tavsiya/joxorili-blinchik/