Mayiz va ananasli pirog

Kerakli mahsulotlar: 3 dona tuxum, 6 osh qoshiq shakar, 100 gramm sariyog‘, 3 osh qoshiq bug‘doy yormasi, 750 gramm tvorog, 1 ta limon po‘sti, mayiz, 1 banka konservalangan ananas, 4 osh qoshiq qand upasi.

Tayyorlanishi: tuxum va 4 osh qoshiq qand upasi ko‘pirtiriladi. Unga eritilgan sariyog‘ va bug‘doy yormasi qo‘shib, aralashtiriladi. So‘ng­ra tvorog, qirg‘ichdan chiqarilgan limon po‘sti solinib, yana bir marta aralashtiriladi. So‘ng unga yuvilgan mayizlar qo‘shiladi.

Toblama uchun qolipga sariyog‘ surtib, unga tvorogli masalliq solinadi. So‘ng ananas bo‘laklari qo‘yilib, ustiga qolgan shakar sepiladi. U 180 daraja qizdirilgan gaz pechida 40-45 daqiqa davomida pishiriladi.

BEGOYIM

soglom.uz/tavsiya/mayiz-va-ananasli-pirog/