Immunitetni mustahkamlash, eng oson usullar
Immunitetni mustahkamlashning eng oson usullari bilan tanishing.
Aloe
Aloe yaproqlarini sovuq suvda yuvib, maydalab bo`laklang-da, dokaga o`rab, sharbatini siqib oling. 2 osh qoshiq aloe sharbatiga 1 choy qoshiq asal qo`shib, 5-6 kun tindirib qo`ying. Kuniga 2-3 marta ovqatlanishdan oldin 1 choy qoshiqdan qabul qilinadi.
Brusnika va klyukva
Brusnika va klyukva mevalaridan (bozorlarda sotiladi) kompot tayyorlab, har kuni 1 stakandan ichib turing.
Bodrezak (kalina) va anor
Anor donalari va bodrezak mevalarini teng miqdorda aralashtiring. Sovuq va salqin joyda usti yopiq idishda saqlang. Ushbu aralashmadan 1 osh qoshiq olib, ustidan yarim stakan xona haroratidagi qaynagan suv qo`shing. 40 daqiqa davomida tindirib qo`ying. Bunday ichimlikni kuniga 2-3 marta ichish kerak.
Yorongul
Infeksion kasalliklarning oldini olish maqsadida uyda (imkon bo`lsa, ishxonada ham) yorongul o`stiring. Undan ajralib chiqadigan moddalar bakteriya va viruslarni o`ldiradi.
Jenshen
Grippni boshdan o`tkazgan insonlarga kasallikning 5-7 kuni asal-jenshenli jele iste`mol qilish tavsiya etiladi. Giyohning quritib maydalangan ildizini asal bilan aralashtiring (25 gr. ildizga 700 gr. asal) va 10 kun davomida tindirib qo`ying. Kuniga 3 mahal ovqatlanishdan yarim soat oldin 1 choy qoshiqdan iste`mol qilinadi. Davolash kursi — 2 oy.
Limon
Bitta limon sharbatini siqib olib, 1 litr qaynagan suvga aralashtiring. 5 osh qoshiq asal ham qo`shing. Bu ichimlikni kun davomida ichib tugatish kerak.
Limon va sarimsoq piyoz
10 ta limonni po`stlog`i bilan birga mayda tishli qirg`ichdan o`tkazing. Faqat danaklarini olib tashlang. Keyin 10 bo`lak sarimsoq piyozni ham qirg`ichdan o`tkazing. Barini yaxshilab aralashtirib, ustidan 3 litr qaynab sovutilgan suv quying. 2 kun davomida qopqog`i mahkam yopilgan idishda muzlatkichda saqlang. Ertalab och qoringa va kechqurun uyqudan oldin 1 osh qoshiqdan iste`mol qilinadi.
Piyoz
Gripp epidemiyasi vaqtida bir bosh piyozni ikkiga bo`lib, 10-15 daqiqa davomida hidlang. Buni kuniga 3-4 marta takrorlang.
Sarimsoq piyoz
Bir necha bo`lak sarimsoq piyozni maydalab to`g`rang. Likopchaga solib, uxlashdan oldin boshingiz tepasiga qo`yib qo`ying. Bu bilan yotoqxonangizdagi havoni mikroblardan tozalaysiz.
Na`matak
Yarim stakan quritilgan na`matak mevalari ustidan 1 litr suv quying. Olovga qo`yib, 10 daqiqa qaynating.  Keyin 8-10 soat o`rab qo`ying-da, dokadan o`tkazib oling. Erta tongdan boshlab har 2-3 soatda bir stakandan ichib turiladi (asal, murabbo, qand solib ichish ham mumkin). Davolash kursi — 1 hafta. Na`matakni termosga solib, asal qo`shish, ustidan qaynoq suv quyib, bir kechaga qoldirish mumkin. Ertalab uyqudan uyg`onguningizcha shifobaxsh ichimlik tayyor bo`lib turadi.

Узнайте самые простые способы повысить иммунитет.
Алоэ
Листья алоэ промыть в холодной воде, мелко нарезать, завернуть в марлю и отжать сок. К 2 столовым ложкам сока алоэ добавить 1 чайную ложку меда и оставить на 5-6 дней. Принимать по 1 чайной ложке 2–3 раза в день перед едой.
Клюква и клюква
Приготовить компот из клюквы и клюквы (продается на рынках) и пить по 1 стакану в день.
Бодрезак (калина) и гранат
Вмешайте в равных количествах зерна граната и ягоды огурца. Хранить в закрытой таре в прохладном прохладном месте. Возьмите 1 столовую ложку этой смеси и добавьте полстакана кипятка комнатной температуры. Оставить отдыхать на 40 минут. Такой напиток нужно пить 2-3 раза в день.
Йоронгул
Выращивайте герань дома (лучше на работе) для профилактики инфекционных заболеваний. Выделяющиеся из него вещества убивают бактерии и вирусы.
Дженшен
Людям, болеющим гриппом, рекомендуется употреблять медово-женьшеневый кисель в течение 5-7 дней болезни. Сухой и измельченный корень меда смешать с медом (700 г меда на 25 г корня) и оставить на 10 дней. Принимать по 1 чайной ложке 3 раза в день за полчаса до еды. Курс лечения — 2 месяца.
Лимон
Выжмите сок из одного лимона и смешайте его с 1 литром кипятка. Добавьте 5 столовых ложек меда. Вы должны допивать этот напиток в течение дня.
Лимон и чесночный лук
Тыкву очистить, натереть на терке и выдавить сок. Просто удалите семена. Затем натереть 10 зубчиков чеснока. Все хорошо перемешать и залить 3 литрами кипятка охлажденной воды. Хранить в холодильнике в плотно закрытой таре 2 дня. Принимать по 1 столовой ложке утром натощак и вечером перед сном.
Лук
Во время эпидемии гриппа одну луковицу разрежьте пополам и тушите 10-15 минут. Повторяйте это 3-4 раза в день.
Чесночный лук
Измельчите несколько зубчиков чеснока. Положите его на тарелку и положите на голову перед сном. Это очистит воздух в вашей спальне от микробов.
Наматак
Полстакана сушеных нектаринов залить 1 литром воды. Поставьте на огонь и тушите 10 минут. Затем укутать на 8-10 часов и пропустить через марлю. Пить по стакану каждые 2-3 часа с раннего утра (можно также запивать медом, вареньем, сахаром). Курс лечения — 1 неделя. Можно положить наматак в термос, добавить мед, залить кипятком и оставить на ночь. Целебный напиток готов утром, пока вы не проснетесь.

Joylangan vaqt: 2022-08-27 21:53:52